Laboratorium

Zeswaardig chroom (Chroom-6) is een vorm van het metaalelement chroom. Deze industrieel geproduceerde variant van chroom hecht zich makkelijk aan andere metalen en kan verwerkt worden in onder meer hout, verf, cement en plastic. Chroom-6- verbindingen kunnen worden gebruikt als pigment in kleurstoffen, verf en kunststoffen en als anti-corrosiemiddel in verven, primers en coatings. Bij het galvaniseren van producten worden chroombaden gebruikt die Chroom-6-verbindingen bevatten.

Hoewel Chroom-6 ook van nature voor kan komen als mineraal, zijn industriële activiteiten de belangrijkste bron voor Chroom-6. Sectoren welke in aanraking komen met Chroom-6 zijn, onder andere, scheepswerven, bouw, auto-, vliegtuig- en treinherstel- en onderhoudsbedrijven en verfspuiterijen. Blootstelling aan Chroom-6 kan een nadelig effect hebben op de gezondheid en daarom wordt Chroom-6 volgens de wet beschouwd als een gevaarlijke stof.

In het dagelijks leven kan Chroom-6 worden aangetroffen op metalen deuren en kozijnen, oude radiatoren en in de openbare ruimte op lantaarnpalen, hekwerken en speeltoestellen.

 

Chroom 6 vindt u o.a. op deuren en stalen kozijnen

Hoe wordt een Chroom 6 luchtmeting uitgevoerd

Doorgaans komt Chroom 6  vrij wanneer het bewerkt wordt, dat wil zeggen: zagen, slijpen, schuren, stralen, branden etc. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van Chroom 6, zullen dan ook altijd passende veiligheidsmaatregelen moeten nemen (zoals het dragen van een geschikt pak en masker) en zullen deze werkzaamheden moeten uitvoeren in een afgesloten ruimte.

Bij het uitvoeren van een Chroom 6 luchtmeting worden op strategische punten luchtpompen voorzien van cellulosefilters, geplaatst. Na de luchtmeting worden de luchtstalen naar het moderne laboratorium in Breda getransporteerd en waar ze direct na ontvangst worden geanalyseerd. Na analyse worden de resultaten digitaal aan u ter beschikking gesteld en kunt U – indien nodig – passende maatregelen nemen om (alsnog) een veilige werkomgeving te creëren en/of om deze in stand te houden.

Chroom 6 – open luchtmeting

Prijs

Neem vrijblijvend contact op met Flamant Laboratory voor een op maat gemaakte en vrijblijvende offerte.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Flamant Laboratory? Dan kunt u hiervoor contact opnemen door te mailen naar info@flamant.nl of door te bellen naar 076 5429563 en kies dan optie 1. Liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer op het contactformulier in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld!

Chroom 6 : onderzoek, advies en analyse!
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!