Adviesbureau

Zeswaardig chroom (Chroom-6) is een vorm van het metaalelement chroom. Deze industrieel geproduceerde variant van chroom hecht zich makkelijk aan andere metalen en kan verwerkt worden in onder meer hout, verf, cement en plastic. Chroom-6- verbindingen kunnen worden gebruikt als pigment in kleurstoffen, verf en kunststoffen en als anti-corrosiemiddel in verven, primers en coatings. Bij het galvaniseren van producten worden chroombaden gebruikt die Chroom-6-verbindingen bevatten.

Hoewel Chroom-6 ook van nature voor kan komen als mineraal, zijn industriële activiteiten de belangrijkste bron voor Chroom-6. Sectoren welke in aanraking komen met Chroom-6 zijn, onder andere, scheepswerven, bouw, auto-, vliegtuig- en treinherstel- en onderhoudsbedrijven en verfspuiterijen. Blootstelling aan Chroom-6 kan een nadelig effect hebben op de gezondheid en daarom wordt Chroom-6 volgens de wet beschouwd als een gevaarlijke stof.

In het dagelijks leven kan Chroom-6 worden aangetroffen op metalen deuren en kozijnen, oude radiatoren en in de openbare ruimte op lantaarnpalen, hekwerken en speeltoestellen.

 

 

Onderzoek, Advies en Projectbegeleiding

Doorgaans komt Chroom 6  vrij wanneer u het bewerkt, dat wil zeggen: zagen, slijpen, schuren, stralen, branden etc. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van Chroom 6, zullen dan ook altijd passende veiligheidsmaatregelen moeten nemen (zoals het dragen van een geschikt pak en masker) en zullen deze werkzaamheden moeten uitvoeren in een afgesloten ruimte.  

 

Adviesbureau Flamant adviseert u graag over de te nemen stappen en maatregelen op het gebied van (veilig) werken met Chroom 6. Hiertoe wordt een praktijkonderzoek op locatie uitgevoerd en wordt een monster genomen van alle Chroom 6 verdachte toepassingen.  

 

Chroom 6 onderzoek & advies

 

Prijs

Voor een op maat gemaakte offerte, afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met Adviesbureau Flamant.  

 

 

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Adviesbureau Flamant of de andere diensten van de Flamant bedrijven? Dan kunt u hiervoor contact opnemen door te mailen naar info@flamant.nl of door te bellen naar 076 542 95 63. Liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer op het contactformulier in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld!

 

 

Chroom 6 : onderzoek, advies en analyse!
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!