Asbest onderzoek

01 september 2021

Hoewel asbest al zeer lang niet meer gebruikt mag worden in de bouw, bevatten nog steeds veel oude gebouwen asbesthoudende materialen. Asbest wordt met name nog vaak gevonden in panden die gebouwd zijn in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1994 is het verboden om asbest te gebruiken. Dit komt omdat asbestdeeltjes schadelijk zijn voor mens en milieu. Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren door een ervaren specialist? Lees dan snel verder.

 

Asbest labo

Bij een asbestonderzoek gaat een expert op zoek naar asbesthoudend materiaal. Het betreft een uitvoerig onderzoek waarbij ook stalen van alle verdachte materialen worden genomen. Alle stalen worden in het geaccrediteerd laboratorium geanalyseerd op aanwezigheid van asbest.

Na analyse ontvangt u zeer spoedig – binnen een werkdag – het analyseresultaat per email. In het asbest labo wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur en worden de stalen met de grootste zorg verwerkt.

Als uit het asbestonderzoek blijkt dat er inderdaad asbesthoudende deeltjes aanwezig zijn dan adviseren we u ook over mogelijke vervolgstappen. We begeleiden u gedurende het hele traject.

Asbestonderzoek kosten

Bij ons bent u verzekerd van maatwerk. De kosten van een asbestonderzoek zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het pand. We stellen graag een offerte op maat voor u op waarin we alle kosten uitgebreid toelichten en specifiek op uw situatie berekenen. Na akkoord, maken we een afspraak om bij u op locatie langs te komen om een uitvoerig en professioneel asbestonderzoek uit te voeren, een staal te nemen of om u te informeren hoe u zelf genomen stalen bij onze vestiging in Turnhout of in Breda kan inleveren voor analyse.

Asbestdeskundige

Inmiddels hebben we al tal van asbestonderzoeken mogen uitvoeren. We gaan professioneel, zorgvuldig en efficiënt te werk om u zo snel mogelijk van het beste resultaat en advies te voorzien. Als organisatie zetten wij ons in om veilige woon- en werkomgevingen te creëren. Door middel van een inzichtelijk rapport en heldere communicatie naar de klant, kunnen wij onze kwaliteit waarborgen. Bovendien bieden we een oplossingsgerichte aanpak, waardoor we voor iedere situatie een passende uitkomst kunnen bieden.

 

Contact

Wilt u zekerheid over de verdachte materialen in uw woning of pand? Aarzel dan niet langer en laat een professioneel asbestonderzoek uitvoeren door een bevoegde deskundige. Neem direct contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website. Naast asbestonderzoek kunt u bij ons ook terecht voor Chroom 6 analyses! Aarzel bij vragen of advies niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar.